Modern HQ Transforms One of Paris' Classic Buildings

Modern HQ Transforms One of Paris' Classic Buildings

The Ekimetrics headquarters can be located on the beautiful Champs Elysee in Paris, France. The advertising and marketing employer selected a classic constructing with a wealthy records and decided to mould it after their own appeal and person. So elements inclusive of the cement flooring, the wooden systems and the overall present day office layout had to be merged with the original putting without distorting it.

Estelle Vincent architecture turned into in rate of the transformation of the a thousand rectangular meter office space. The firm offers with the entirety, from the construction to renovations or even furniture design and this holistic approach worked out wonderful in this case.

The headquarters functions massive open spaces. these incorporate numerous workstations however, due to the fact they’re so significant, the architects wanted to interrupt up these rooms and to add a chunk of privateness to certain areas. so that they cam up with the concept of which includes a trio of geometric timber structures.

one among them is known as the Eki cube and it’s a 4x4x4m structure which includes assembly rooms. within the walls of this quantity there are hidden functions which include a staircase, lockers, a chief front factor and a slide.

The first-rate interest to information that the architects are proud of led them to provide the lockers a absolutely easy layout which, at the identical time sticks out. It’s all in the details and, in this situation, it’s the manner the little corner triangle openings form an abnormal pattern.

the second one timber quantity is the Eki Cabin. it's miles situated within the predominant meeting hall and it includes an office for 2 and a prime meeting room.

24 timber modules which can be reconfigured in step with the occasion, being able to without problems change feature.

while no longer wanted, the wood modules can be stacked and positioned within the recess of the geomtric wooden shape.

The third timber structure was named Eki Truck. The kitchen is placed right here, behind the facade of a food truck in actual scale. in the course of the day, the ultimate space can emerge as an informal meeting space. In a way, you can say that the food truck is just one of the many cool desk accessories this area has.

This kitchen location is in which the dcor turns into predominantly modern-day, infused with a chunk of commercial flair supplied by the light fixtures.

those 3 volumes create a dynamic and laid again vibe which suits the corporation truely well and helps define it as contemporary and youthful. the biggest mission was merging these modern and unconventional features with the prevailing factors and creating a cohesive workplace space.

So factors such as ornate chandeliers and ceilings coexist with geometric, minimalist structures and, despite the fact that the contrasts are sturdy, the overall result is a well-balanced office area. a few quantities are infused with classic allure whilst others stand out as modern, playful and dynamic, defined by using alluring styles, colorings and simplicity.

The timber volumes don’t cross all the manner up to the ceiling so a gap nonetheless stays, allowing light to travel via and permitting the interior to feel greater open and airy.

Source: here

Leave a comment